Бразилия се наложи с 2:1 над Норвегия и се класира за полуфиналите на Олимпийския турнир по футбол при жените, където ще срещне победителя от срещата между Швеция и Германия.

Даниела откри резултата в полза на селесао в 44-ата минута с далечен удар, а звездата на южноамериканките Марта покачи на 2:0 в 57-ата минута на срещата. Сиди Норби записа почетното попадение за Норвегия за 1:2 в 83-та минута, след като беше точна от наказателен удар.

САЩ също съумя да се класира на полуфиналите, след като в продължил около четири часа двубой успя да победи с 2:1 Канада след продължения. Американките чакат победителя от двубоя между Китай и Япония.

Проливният дъжд и бурята в Шанхай забавиха срещата с час и 40 минути. 12 минути след първия съдийски сигнал Анжела Хъкълс откри резултата за САЩ, но след половин час игра канадката Кристин Синклеър изравни за 1:1. Така завърши и редовното време, но след 11 минути игра в първото продължение Наташа Кай отбеляза победното попадение за американките и срещата завърши при резултат 2:1.