Бразилия и Германия се класираха на четвъртфиналите на олимпийския турнир по футбол при жените след победи в последните си срещи от група F. "Селесао" спечели с 3:1 срещу Нигерия, докато Бундестима надигра трудно с 1:0 КНДР.

Хеттрик на Кристиане донесе успеха на бразилския отбор срещу отбора на Нигерия, който дори успя да поведе в резултата. В 19-ата минута Синтия Увак беше съборена в наказателното поле на Бразилия, а Перпетуа Нковча превърна в гол отсъдената дузпа.

В 33-ата минута Кристиане изравни след удар с глава и асистенция на Росана.

Две минути по-късно Кристиане изведе Бразилия напред в резултата с много красив гол с ножичен удар, а в 45-ата минута оформи крайното 3:1.

"Селесао" спечели първото място в групата след 2 победи и 1 равенство и по-добра голова разлика от тима на Германия, който остана на второ място.

Германките спечелиха трудно с 1:0 срещу КНДР. Победното попадение бе отбелязано от резервата Аня Митаг в 86-ата минута. Митаг, която замени Сандра Смисек в средата на второто полувреме, се разписа след като бе изведена на чиста позиция от Биргит Принц.

КНДР все още има шансове да се класира за четвъртфиналите, но ще трябва да изчака мачовете в останалите две групи.