Треньорът на националния отбор на България по художествена гимнастика – индивидуално – Бранимира Маркова, не скри, че е много доволна от представянето на грациите в Киев. Специалистът заяви за Българската федерация по художествена гимнастика, че гимнастичките ни могат много повече и е въпрос на време да го покажат.    

"Много съм доволна от успешния старт на Катрин Тасева. С доброто си класиране тя влезе във веригата Гран При. Така на следващото състезание България има право на две участнички и за Тие ще пътуват Катрин Тасева и Боряна Калейн. На Гран При в Киев Катрин получи първата си оценка 10 за трудност(за съчетанието с топка), което е доказателство, че сме успели да направим максимално добре композициите на Катето съобразно новия правилник. Мои колежки непрекъснато ме поздравяват и говорят за Катрин, за яркото и присъствие на килима, казват, че тя се отличава със собствен стил, което няма как да не ме радва", започна Маркова. 

"Много съм щастлива от златния медал на Ерика на топка в съпътстващия турнир, защото тя се труди много и се убеди сама, че работата и постоянството се награждават справедливо. Ерика се класира и за всичките 4 финала и се нареди 4-та на бухалки и лента и 5-та на обръч), което е едно чудесно представяне за нея. Поздравления за работата на личния й треньор Белла Каратанчева", добави още Маркова.

"Специално поздравявам Петя Борисова за бронзовия медал на лента, защото тя за първи път постига такъв успех на толкова сериозно и важно състезание. Освен това, Петя игра и на още два финала - класира се 5-та на бухалки и 6-та на лента) - това е за оценка повече от отличен за Петя и нейния личен треньор Николай Боев, имайки предвид колко сериозна конкуренция имаше на турнира".

"Искам да отбележа, че Йоана Николова се върна в залата след контузия и успя да влезе във финал (класира се 6-та на обръч), което бе много важно, за да продължи да работи със същата увереност и хъс. Моите поздравления за упоритата работа на личния треньор на Йоана - Филипа Филипова, която беше и съдия за България в този турнир. Нашият спорт е такъв, че е много важно да имаме на съдийската маса авторитетни съдии, каквато е несъмнено Филипа. Доволна съм от всички и специално много благодаря за помощта и работата на моята дясна ръка в залата Силвия Стойнева. Искам да кажа на почитателите на българската художествена гимнастика - ние можем много повече и е въпрос на време да го покажем", завърши Маркова.