Старши треньорът на националния отбор по художествена гимнастика индивидуално Бранимира Маркова заяви, че е щастлива от представянето на Катрин Тасева и Невяна Владинова на Световната купа в Пезаро (Италия). 

Огромен успех за Тасева в Пезаро, грабна среброто в многобоя!

Катрин Тасева която завоюва две сребърни и две бронзови отличия на турнира в Италия, а Владинова участва за първи път този сезон и завърши на седмо място в многобоя и игра на финалите на обръч, топка и бухалки.

Гимнастичките се завърнаха късно снощи в София, а днес Невяна Владинова и Боряна Калейн ще пътуват за Световната купа в Ташкент (Узбекистан) във вторник в 16.50 часа с полет през Истанбул.

Великолепна Тасева взе още едно сребро в Пезаро

"В Италия по традиция винаги се събира най-силната конкуренция в спорта, така беше и тази година. Много съм щастлива от начина, по който се представи Катрин Тасева, както и от завръщането след тежка контузия на Невяна Владинова, която намери място в три финала, дори и след допуснати грешки. Катрин направи истински подвиг със спечелването на среброто в многобоя, както и с още три медала във финалите. Новите й композиции много се харесаха на всички и за тях вече се говори с много добри отзиви. Освен това Катрин ги почувства и ги играе с изключително артистично присъствие на килима, което няма как да не й носи успех", заяви Маркова пред сайта на БФХГ.

Прекрасен обръч и бронз за Тасева

"Искам специално да поздравя Невяна Владинова за успешното завръщане след една нелека контузия. На практика тя за първи път показа новите си съчетания по новия правилник за тази година. Програмата на Неви е изключително сложна и наситена, тя не е все още в оптимална форма, но съм сигурна, че много скоро ще играе без грешка и ще бъде неизменно сред медалистките. Тя е толкова трудолюбива и смела, че няма да има проблем да преодолее каквато и да е трудност и да бъде победител", добави Бранимира Маркова./ БТА