Шефът на Инеос Дейв Брайлсфорд вярва, че Крис Фрум може да се завърне и да се бори за титлите в големите обиколки, независимо от информациите, че се възстановява по-бавно от очакваното и се нуждае от още операции.

Брайлсфорд вярва, че завръщането на Фрум не трябва да бъде отписвано след тежкия инцидент в часовника на Критериум до Дофине през юни, който го остави с няколко счупени кости. В неделя Фрум написа в Туитър следното относно рехабилитационния си процес: „Надявам се, че ще се възстановя напълно, за последно бях на тренировъчен лагер в началото на декември. Възстановяването ми върви по план и се насочвам към следващия ми тренировъчен лагер в четвъртък“.

Говорейки за Gazzetta dello Sport, Брайлсфорд сподели: „След инцидента, Крис работи невероятно усърдно. Той влага целия си куржа и решителност в тренировките, които го доведоха до седем титли от Тура, за да бъде готов за новия сезон.

Четирикратният шампион от Тур дьо Франс получи фрактури на прешлени, бедрата, лакътя, бедрената кост и гръдната кост, като след това се подложи на няколко операции. „Никой не трябва да подценява Фрум. Той и Инеос ще направят всичко възможно, за да са готови за старта на Тур дьо Франс в Ница на 27 юни, събота. /БГНЕС