Братята Кубрат и Тервел Пулеви за малко да пропуснат Световното първенство по бокс в Италия, научи Гонг. Причината – необръсната брада и на двамата.

Двамата ни боксьори се опитали да прескочат едно от новите правила, но „номерът” им не минал пред съдиите на АИБА. Пулеви не изпълнили една от новите заръки на световната централа и за малко да отпаднат на медицинския преглед преди меренето за Мoндиала в Милано.

Според новите изисквания боксьорите трябва да бъдат гладко избръснати на медицинския преглед. Пулеви пренебрегнали указанията на лекарската комисия и се явили брадясали. След като били върнати, ги спасил оставащият само половин час до края на меренето. Кубрат и Тервел бързо спринтирали до хотела си, светкавично се обръснали и се спасили от отпадане, без дори да се качат на ринга в Милано.

Жребият за Световното първенство по бокс е днес от 16 часа месно време, а първите срещи са утре в 15 часа.

България ще бъде представена от Александър Александров (кат. до 51 кг.), Детелин Далаклиев (кат. до 54 кг.), Симеон Бунарджиев (кат. до 60 кг.), Симеон Чамов (кат. до 64 кг.), Младен Манев (кат. до 75 кг.), Тервел Пулев (кат. до 90 кг.), Кубрат Пулев (кат. над 91 кг.).