Политика за подмладяване и надежда за още квоти изрази президентът на федерацията ни по спортна стрелба Камен Шишманов. Той потвърди желанието на България да кандидатства за Европейско първенство на пневматично оръжие през 2016 година в Арена Армеец. „Би било възможно, да. За нас това е шанс за популяризиране на спорта ни в България. Все още стоят четири световни рекорда с български имена зад тях. Технологично е възможно и би могло да се проведе едно такова първенство в София”, сподели Шишманов пред Гонг.

Колкото до предстоящия ремонт на стрелбището в Панчарево, Камен Шишманов заяви, че вече са внесени документи в Министерството на физическото възпитание и спорта, като при одобрение на проектите, се очаква реконструкцията да бъде завършена в началото на следващата година.

Шишманов изрази задоволство от добрите класирания на националите на Европейското първенство с малокалибрено оръжие в Белград. Там Иван Йорданов стана европейски шампион на пушка за юноши, а Антон Ризов и Лидия Ненчева спечелиха бронзови медали съответно на пушка и пистолет.

„Ние се борим срещу високо развити индустриални държави, които са производители на най-добрите патрони и оръжия”, каза още Шишманов, който се надява на още две квоти за стрелците за игрите в Лондон догодина.

До момента България има 3 квоти в спортната стрелба на Мария Гроздева, Антоанета Бонева и Антон Ризов, като Камен Шишманов се надява, че Таню Киряков ще успее да спечели квота за Игрите на Европейското първенство във Финландия през следващата година.