„След обсъждане на работата на националния отбор, взехме единодушно решение да оставим г-н Суров на поста”, коментира за Гонг президентът на българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев. „Също г-н Дангалаков става главен мениджър на второто звено и заедно трябва да подготвят 6-годишната програма с цел подготовка на националния отбор и добро представяне на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Преценихме, че в момента не е удачно да правим резки промени. Предстои Общо събрание. Имаше забележки към работата на г-н Суров и мисля, че той ги взе под внимание. Заедно с г-н Дангалаков, двамата могат да направят един добър тандем, който да помогне за развитието на българското плуване”, добави още Аврамчев.

„Вече имаме три квоти за Олимпиадата в Лондон. Едната е на Петър Стойчев, а другите на Нина Рангелова и Екатерина Аврамова, така че ние имаме трима състезатели, които за момента твърдо ще намерят място на Игрите в Лондон. Надявам се, че до тогава ще покрием още една или две квоти и дай Боже всички да са живи и здрави, и подготовката да се развива нормално. Очакваме добро представяне на Олимпиадата в Лондон и специално от Петър Стойчев, и от двете момичета”, сподели Георги Аврамчев.

Той обяви още, че закритият басейн „Диана” е на разположение на федерацията: „Трябва да ви кажа, че от днес работи басейн „Диана”, който е на разположение на плувната федерация, на водната топка, на модерния петобой, така че имаме една прекрасна база. Говоря за закрития басейн на „Диана”, който става един национален плувен център и ще го използваме. Благодарни сме на Министерството, което пое ангажимент и наистина си свърши работата. От нас остава да направим организацията и тази 6-годишна стратегия, и да помогнем, защото има много талантливи състезатели и трябва да помогнем за тяхната максимално добра реализацията, съобразно възможностите им.”