Президентът на българската федерация по плуване Георги Аврамчев похвали най-добрите ни плувкини Нина Рангелова и Екатерина Аврамова за добрите резултати на Световното първенство в Шанхай. И двете подобриха някои от националните рекорди на страна ни в различни дисциплини на шампионата на планетата, а днес Аврамова записа 12-то място на 50 гръб.

„Много съм доволен от техните постижения. Развиват се добре. Знаете, че Световното първенство е като генерална репетиция за Олимпиадата. Щастлив съм, че постигнаха много добри резултати. Нивото на българското плуване е такова към момента. Имаме 2-3 златни рибки и трябва да има дадем възможност догодина на Олимпиадата да направят още по-добри резултати. И двете имат много сериозен потенциал и мисля, че на Игрите ще се представим достойно. Разбира се, че и те, и Петър Стойчев могат да бъдат пример”, коментира Георги Аврамчев пред Гонг, като се върна и към световната титла на Петър Стойчев на 25 километра в плувния маратон:

„Изключително щастлив и доволен съм, че познавам такъв спортист като Петър Стойчев, който на 34 години показа, че постоянството и желанието в плувния спорт, и правилната подготовка могат да дадат резултати. Това ни е първият световен шампион по плуване. Основният успех е негов и на неговия личен треньор. Дано е жив и здрав и да ни зарадва с резултати и на Олимпиадата.”