Президентът на българската федерация по бокс Марин Димитров бе категоричен, че Детелин Далаклиев е най-убедителният шампион на Световното първенство в Милано.

„Очаквахме успеха. Детелин е най-убедителният шампиона на това Световно първенство, тъй като тази среща получи само 2 точки за 5 мача. За да стане шампион изигра 6 срещи. Такова нещо няма и на Олимпиада. Прекалено много, но за тях му направиха само 5 точки. Това е нещо феноменално, изключително”, коментира пред Гонг от Италия Димитров.

„Най-много се вълнувах в първия мач срещу виетнамеца, защото Детелин играе слабо в първите срещи. След втората среща аз бях сигурен, че той ще стане световен шампион. Още преди казах, че няма някой да го бие, защото той си играе неговия стил. И кубинските треньори признаха, че той е невероятен боксьор.

Той бе един от малкото боксьори, които наистина искаха да постигнат нещо. Вярвахме им и ние и направихме всичко възможно да спечелят медали. Другият беше Александър Александров, който също игра много добре, но момчето игра невероятно”, сподели още босът на родния бокс Марин Димитров.