Президентът на българската федерация по бокс Красимир Инински сподели по повод уволнението на националния селекционер Петър Лесов, че решаващо значение е имала незадоволителната оценка на Треньорския съвет.

„Основната причина според мен е оценката на треньорския съвет, който беше проведен в Пазарджик. Треньорският съвет е дал незадоволителна оценка на г-н Лесов и това повлия на Управителния съвет да вземе това решение. Нито една раздяла не е лесна. Аз в личен план с Петър Лесов нямам никакви пререкания. Даже в мое лице от българската федерация му благодарихме за приноса към българския бокс”, заяви Инински пред Гонг.

Колкото до избора на нов национален селекционер Краси Инински коментира: „Назначил съм конкурс. В едноседмичен срок всички клубове и треньори могат да подават кандидатури. Всеки може да подаде кандидатура, но при едно условия – да покрие изискванията на световната боксова федерация.”

Инински отрече вече да е разговарял с най-спряганото име за заместник на Лесов – Михаил Таков. „Не съм разговарял с него. За мен всички са равни. Нека клубовете и треньорите дадат своите кандидатури и аз се ангажирам да направя най-добрата преценка, и да избера треньор, който би допринесъл за развитието и успехите на българския бокс”, сподели още босът на боксовата ни централа.