Президентът на БФЛА Добри Карамаринов бе изключително развълнуван от бягането на единствената европейка във финала на 100м при жените от Световното в Дегу. Минути след като Ивет Лалова завърши 7-ма, босът даде ексклузивно интервю за Гонг.

„ Безкрайна гордост. Всички страни от Европа ни поздравяват. Ивет се върна от Ада след най- тежката контузия преди 6 години за да е отново най- бързата бяла жена. Ако не се беше случило това с нея, можехме да имаме и медал. Тя е явление за световната атлетика. Не съм се вълнувал толкова от разпределението на медалите, очаквано бе, но може би 4-тото място бе изненада. По- късно, когато се успокоя ще анализирам за себе си финала. Скоростта на Ивет във финала бе по- висока отколкото в сериите, не се заблуждавайте от времето, заради насрещния вятър е, който влияе повече на елегантните атлетки като нея.

Тя е достойното лице на спорта, защото е талантлива, говори умно, красиво и позитивно. Резултатите са налице.

Ивет трудно си пробива път от загряващия стадион, защото непрекъснато около нея има фенове от цял свят. Тя е феномен.”- емоционално описа от стадиона в Дегу българската радост днес Добри Карамаринов.

Той бе доволен от бягането на Ваня Стамболова и мястото и в полуфинал на 400м с препятствия. Венелина Венева също е вече в Дегу и се готви за квалификациите в сектора скок на височина.

„Да не дърпаме дявола за опашката, но имаме още козове. Не забравяйте, че Ивет има огромни шансове и на 200м.”- загатна за още българското участие босът на леката ни атлетика пред Гонг.