Бостън беше избран да издигне кандидатурата си за домакин на Олимпийските игри през 2024-а година, като опит олимпийските състезания да се върнат на американска земя.

Бостън, който никога преди не е бил домакин на Олимпийски игри, беше избран да се пребори за Летни игри в конкуренцията на Вашингтон, Лос Анджелис и Сан Франсиско. Решението за Бостън беше взето на заседание на Олимпийския комитет на САЩ, което се проведе в хотела на Международното летище в Денвър (щата Колорадо). САЩ не са били домакини на Олимпийски игри от 1996-а година, когато те се проведоха в Атланта, щата Джорджия.

Домакини на един от най-известните лекоатлетически маратони в света, гражданите на Бостън с ентусиазъм приемат идеята да бъдат дом на най-голямото спортно събитие, се казва в изследване на олимпийския комитет. За момента е ясно, че за 2024-а година ще бъде издигната кандидатурата на Рим, както и ще има град от Германия, която първо ще направи вътрешен избор между Берлин и Хамбург. Очакванията са Истанбул, Париж, столицата на Катар - Доха, както и град от Африка също да излязат с предложение за приемане на Олимпиада.

"Изключителна чест за Бостън е да бъде избран от ръководството на американския олимпийски комитет за кандидат на Летните олимпийски и параолимпийски игри през 2024-а година, каза кметът на града Мартин Уолш./БТА