Общата кауза да върнат популярността на плувните спортове и да привлекат колкото може повече деца в басейните обединява президентите на федерациите по плуване и водна топка Георги Аврамчев и Андрей Андреев.

„Моята идея е да изпълним програмата предприета от предишното ръководство и ако се справим добре да заслужим доверие, за да продължим. Имаме една оптимална програма, която цели да се справим с проблемите с материалната база, да вкараме все повече деца в басейните. С г-жа Богомилова сме реалисти и знаем, че в плуването бързи резултати трудно се постигат. Очакванията за световни постижения са насочени най-вече към Петър Стойчев. Имаме и талантливи млади плувци и се надяваме на приятни изненади на Олимпиадата в Лондон”, коментира Аврамчев, при представянето на първия брой на новото списание „Плуване и водна топка”.

„Близо 20 години в нашия спорт не се случва нищо. В момента правим програма за развитието на водната топка, като тя ще обхване най-вече децата и юношите. За нещо по-голямо можем да мислим едва след това”, пък добави новият бос на централата по водна топка Андрей Андреев.

„Стимул и вяра ми дават екипа, с който работим. Това са хора, който са доказали своите възможности и работят с желание. Любовта към плуването ни държи. Наистина има много талантливи деца и трябва да направим всичко възможна да се реализират. Трябва да популяризираме плувния спорт. Да помогнем на родителите да разберат, че е много полезно за водят децата в басейна. Имаме подготвени специалисти”, заяви още Георги Аврамчев пред Гонг.