Общото събрание на федерацията ни по спортна стрелба ще определи съдбата на генералния секретар на централата Димитър Тодоров. Настоящият психолог на федерацията, всъщност е в оставка, след като на последното заседание на Управителния съвет, изрази желанието си да представи своята концепция за работа и развитие през представителите на родните клубове по спортна стрелба именно на предстоящото в края на годината Общо събрание.

„Подадох оставка, не за друго, а понеже заех поста преди Олимпиадата и имаше много неща да се свършат непосредствено. Но държа на доверието на клубовете и федерацията, и смятам да представя концепция за работа и развитието на спортната стрелба. Ако тази концепция се приеме, няма проблеми да продължа работата си. Сега е времето, когато хората трябва да знаят какво смятам да направя по принцип. Има много неща да се коригират. Не толкова вот на доверие, а информация какво смятам да правя. Друго е да поемеш отговорността за развитие на федерацията. Имам и идеи как смятам, че трябва да се финансира федерацията. Имам виждания, които ще отстоявам. Нека клубовете изберат дали това, което предлагам им харесва. Искам всичко да е по реда си и да има яснота, прозрачност и доверие”, коментира Димитър Тодоров и добави:

„За структурни промени и аз имам идеи, но сега не е моментът да кажа. Това са неща, които ще бъдат обмислени и съгласувани. При всички положения ще има отчет за представянето ни на Олимпиадата. То в никакъв случай не е лошо, а за Мария Гроздева и Таню Киряков даже аз го приемам като много добро.”