Тази събота, 4-ти юли, Боровец кани всички любители на планината и активния начин на живот да отпразнуват заедно така очаквания летен сезон.

Специално за празника двупосочните билети за лифтовете за възрастни и за деца ще бъдат на половин цена.  

Входът за любимия на малки и големи въжен град “Бороландия” ще бъде безплатен с предварително записване в информационния център на курорта – Адвенчър Център Бороспорт в хотел „Рила“. Всички малчугани също ще могат да се включат и в забавните игри на открито в 10 ч. и в 16 ч. 

Borovets Mountain Bike Park очаква любителите на планинското колоездене с два открити урока с професионалните карачи от Pro Team Samokov. Сутринта стартира карането по семейното трасе на парка, подходящо за всички нива и възрасти, а следобед предстои и по-екстремно спускане по downhill трасетата на парка, съпроводено с ценните съвети на младите състезатели. 

Ще има и йога класове на открито, състезания по стрелба с лък и още много приключения сред вековната борова гора и лековития въздух в планината. 

За начало на летния сезон, Боровец и хотелите в курорта са приготвили за гостите и страхотни награди. През деня всеки посетител ще може да участва в томбола за 5 сезонни летни и 5 сезонни зимни карти, както и множество награди, предоставени от хотел “Рила”, хотел “Янакиев”,  хотел “Ела”, хотел “Лион” и хотел “Самоков” в Боровец. 

В съботния ден гостите на курорта ще могат да се насладят и на изложение на ретро и електрически автомобили, част от рали “Сердика”. 

ДиДжей парти на открито в хитовия бар “The Terrace Lounge” в хотел „Рила“ ще съпътства празничните активности.

За безопасността и спокойствието на всички гости, Боровец отвори врати на 20-ти юни в режим на засилени стандарти за почистване и хигиена, както и практики за спазване на социална дистанция. 

На всички ключови места в курорта са поставени дезинфектанти, наложени са строги ограничения за максималния брой гости, допускани в лифтовете, всички съоръжения се дезинфекцират, а персоналът на курорта преминава редовно през детайлен инструктаж и тренинг за работа в условията на пандемия. Това са някои от мерките, част от програмата “Бъдете здрави, бъдете активни с Бороспорт”, които курортът предприе за сигурността на всички гости и служители в планината. 

С нови правила и процедури за превенция отвориха врати и хотелите в Боровец. За летния сезон те очакват любителите на планината с ексклузивни цени с много включени екстри, разнообразни приключенски, здравословни, кулинарни и арт активности през уикендите, както и специални предложения за дълъг престой.