Уволнен е директорът на зала Арена Армеец, съобщи в ефира на Дарик министър-председателят Бойко Борисов. Причината е, че фирма събира такса за паркинга на залата, който е безплатен за посетители. Премиерът е разпоредил на спортния министър Свилен Нейков да освободи от длъжност шефа на Арена Армеец Венцислав Генков, новият директор ще бъде представен още днес, увери Борисов.

Причината за уволнението е скандалът, който се разрази през декември миналата година.

Тогава явно след негово съгласие паркингът пред “Арена Армеец” беше отдаден на фирма-концесионер, която започна да иска от гражданите по 3 лева наем.

За съжаление, когато човек е на такъв пост, като мен, по-малко ходи пеша. Но хора ми се обадиха и ми казаха, че на паркинга са сложили охранителна фирма, събират пари за билетчета на хората. Една кола, за да мине през пропуска, това отнема няколко минути. Аз се чудя защо се образуват такива задръствания и хората нервничат, когато отиват към залата, а то се оказало, че някой сложил бариера там да прибира пари. Това е като извинение към всички, които са имали неприятното усещане, вместо да отиват на спектакъл, на спортно състезание, някой да ги тероризира. По презумция този паркинг е за посетителите на залата. Когато хората отиват и си плащат билет за концерт, за три лева паркинг се редят на опашки, нервничат, правят огромни задръствания, закъсняват за спектакъла. Както някои ме обвиняват за твърда ръка. В такива случаи веднага освобождавам. Извинявам се на хората, които са имали тези неприятни изживявания", добави още министър-председателят.