Доста колоритно и запомнящо се бе откриването на Националния център по културизъм. Десетки бяха желаещите да зърнат супер звездата Рони Колман заедно с премиера Бойко Борисов, които прерязаха лентата на модерния център за подготовка в комплекс „Дианабад”. Компания им прави вътрешният министър Цветан Цветанов и босът на Българска федерация по културизъм и фитнес Александър Сталийски, по чиято покана 8-кратният Мисър Олимпия е в София. Гайди и облечени в народни носии красиви момичета приветстваха делегацията на входа с пита и мед.

Не след дълго ликът на Премиера огря масивните гърди на Колман. Но пък самият Борисов сподели специално пред Гонг, че би се посъветвал и консултирал как да отслабне с Мистър Олимпия от 1998 до 2005 година и хранещ се достатъчно и планирано от 4 до 6 пъти дневно.

Колман бе изненадан с плакет на МВР от Цветанов в качеството си не само на световна звезда по културизъм, но и като полицай в Тексас. Кратки приветствия и речи произнесоха Александър Сталийски, Борисов, Колман и вицепрезидентът на Европейската федерация по културизъм Павел Филеборн пред погледа отблизо на световния шампион Димитър Димитров и Христомир Христов, както още от масивните ни представители от националния отбор по културизъм. Преводач от и на английски бе красивата Виолета Сечкова. Чаровната и красива водеща на „Градски легенди”, която е половинката на Александър Сталийски и двамата имат детенце, се справи повече от добре със задачата.

„Благодаря на Българска федерация по културизъм и фитнес за посрещането. Никога не са ме посрещали толкова сърдечно. Очаквам състезанието утре с нетърпение, за да видя още от българските шампиони, с които като Митко Димитров трябва да се гордеете”, каза Рони Колман, подкрепян от съпругата си и негов мениджър Кристин. След това Бойко Борисов обяви: „Огромна е възможността в следващите години българин да влезе в Топ 3 на световния културизъм. Имахме интересен ден – с Колман бяхме на първия ход на Мача за световната титла по шах Така всички тези мускули отидоха при най-добрите шахматисти”.

Полякът вицепрезидент на Европейската федерация по културизъм Павел Филеборн разкри, че е бил съперник преди години с Колман. „Бяхме противници, но тогава аз завърших пети, а Рони - стана шампион. След това аз се насочих към съдийството, а той стана професионалист и го оценявах на големи турнири. В България е голяма част от световния елит в културизма”, заяви евробосът, който анонсира за семинара за съдии и национали по-късно.

Премиерът поведе гостите на кратка обиколка в центъра, като виждайки моделните пътечки се обърна към вицепремиера Цветанов с думите: „Цецо, ето пътечките, тук може да дойдеш да потичаш”. Думите му бяха посрещнати с усмивки. Обграден от журналисти Борисов се спря да отговори на спортни и политически въпроси, оставяйки обаче зад себе си гърба да му пази Колман.

След този тур между съвременните уреди, на каквито се подготвят американски военни и футболисти на Байерн и Ювентус, Рони свали синия си потник и облече бяла тениска. Шокиращото бе ,че на нея отпред грееше лика на премиера, а отзад пишеше Борисов и №32.

Рони Колман специално позира бицепс до бицепс с Димитър Димитров, като в ролята на фотограф се превърна и половинката на българина Биляна Йотовска – носителка и на приза „Мис Дупе”, която е в напреднала бременност.

Различни бизнесмени бяха поканени на официалното откриване на Националния център по културизъм в Дианабад, като сред тях бе и Александър Антов - собственикът на Модна къща „Агресия”, която облича националите по културизъм.