Министър-председателят на България Бойко Борисов нареди на спортния министър Свилен Нейков да бъдат отпуснати още 5000 безплатни пропуска за откриването на новата спортна зала „Арена Армеец” в столицата. Днес на касите на новото спортно съоръжение бяха отпуснати 5000 талона, които бяха разграбени само за час и половина, като много от желаещите да получат билет останаха с празни ръце.

От министерството на спорта побързаха да информират обществеността, че останалите билети (около 7000) ще бъдат раздадени на спортните федерации, фирмата построила залата, спонсора „Армеец”, столична община и министерства.

Борисов се обърна лично към Свилен Нейков по време на представянето на проектите за изграждането на новите стадиони у нас, като му нареди да бъдат отпуснати още 5000 талона.

"Журналистите ми казаха, че пропуските за залата, които са пуснати, са недостатъчни и хората се редят на опашки. Накарах моите хора да ми извадят горе-долу за какви служебни цели са предвидени. На министър Нейков съм му разпоредил да се преразгледат, защото имаше 2000 пропуска на фирмата строител, 500 пропуска на фирмата, чието име носи залата. Задължително трябва да има пропуски за всичките общински съветници на София, за всичките депутати и за посолствата, а на всички волейболисти и волейболни деятели по два - 200-300, за колкото ти дадат списък. Така по мои сметки трябва да дадеш общо 10 000 пропуска с днешните 5000", коментира Бойко Борисов.

Очаква се талоните да бъдат пуснати на касите в следващите дни, а откриването на спортното съоръжение ще се състои на 30 юли, събота, като гвоздей на програмата е волейболният мачмежду България и Сърбия.