„Ще мачкам всички наред”, закани се Борис Георгиев в интервю за предаването „Гол Линия”. Боксьорът ни започна успешно кампанията си на Световното първенство по бокс в Чикаго, като в първия състезателен ден в сряда размаза съперника си от Турция Ондер Сипал с 21:5 точки в категория до 64 кг.

„Аз съм добре, даже много добре. Утре ще играя… Давам всичко от себе си и ще постигна много. Ще мачкам всички наред. Ще се изправя в спор за медал с руснак. Малко ми е кофти, защото съдиите, като видят руснак, започват да го натискат яко. Аз познавам моя противник добре, не е нищо особено. Смятам, че ще го надвия без никакъв проблем”, заяви Георгиев.

„Много хора ни подкрепят по време на състезанията. Има много българи. Това е много вълнуващо. Но за съжаление записахме две загуби. Салим Салимов падна незаслужено, защото игра много добре. Но все пак това е бокс, не можеш да бъдеш 100% сигурен в победата си. Огнян игра много достойно и хубаво, но също имаше малшанс. Той все още е много млад и неопитен. Не знае как да се държи в такива ситуации. Иначе е много добър – мъжко момче”, коментира боксьорът ни.

„Тимът ни е много добър. Кубрат Пулев също се справи отлично в сряда. Но все пак не можеш винаги да побеждаваш. Важното е да вземем квоти за Олимпиадата в Пекин”, завърши Георгиев.