Българската национална състезателка по художествена гимнастика Боряна Калейн е с ново съчетание на бухалки. Треньорският екип е предпочел да смени музиката от началото на сезона, за да направи изпълнението на младата грация още по-атрактивно за публиката и специалистите.

Личният наставник на Боряна Калейн - Марияна Памукова - е избрала този ход с идеята за успешен завършек на сезона. Състезателката показа новото си съчетание по време на контролното състезание в зала “Раковски” в София. Досега Боряна Калейн използваше музика на унгарския композитор и пианист Балаш Хаваши.

Новата композиция е поставена по мотиви от популярното денс парче от 80-те години “I'm so excited”, което е много по-динамично и амбициозно от прешното съчетание.

Боряна Калейн е в пряка конкуренция с останалите ни две гимнастички от основния състав на националния отбор Невяна Владинова и Катрин Тасева. Световното първенство, освен като най-престижно състезание за сезона, е и най-важното с оглед регламента за раздаване на квоти. Индивидуалните ни състезателки ще се борят за “билети” за Токио 2020, за разлика от ансамбъла на България, който вече спечели такава по време на шампионата преди година в София.

Според предварителната програма Боряна Калейн ще участва на две Чалъндж купи преди Световното първенство - Минск (Беларус) и Казан (Русия). Докато Невяна Владинова и Катрин Тасева на по една.