Турнир в Украйна предстои на някои от най-изявените ни състезатели в свободната борба. След ден старши треньорът Симеон Щерев тръгва с част от националите за международното състезание.

„Всичко е наред за момента. Вдругиден ние заминаваме за Украйна с част от състезателите. Основните състезатели - Радослав Великов, Анатолий Гуйдя, Станка Златева, Михаил Ганев, Любо Илиев и Базан. Пътуваме за Украйна, където ще има много силен турнир. Иначе тук в Банско е и немският национален отбор. Има състезатели от Албания, Черна гора, Швейцария и се получава един международен лагер. Много сме доволни от условията тук в Банско. Има всичко, което е необходимо”, сподели Симеон Щерев пред Гонг.

„Имаме още два турнира след Украйна, като единият е в Полша, а после в Румъния. В тези два турнира също ще се пробват състезатели, особено в някои категории, където има по двама състезатели, за да се види кой е по-добрият и на кой може да се разчита за Световното първенство”, каза още Щерев и като си пожела борците ни да се опазят от контузии, добави:

„Съставът ще бъде определен двайсетина дни преди Световното първенство, защото имаме турнирни преборвания, на които също следим какво е състоянието на нашите спортисти и тогава се взема решение от треньорското ръководство, а Управителният съвет одобрява нашето решение.”