Финалните срещи на държавния шампионат по класическа борба в Бургас приключиха с категорични резултати - технически туш или туш, информират от Българската федерация по борба.

Световният и европейски шампион за 2013-а Иво Ангелов бе определен за най-техничен състезател при най-леките до 59 кг, след като записа 4 победи с технически туш, а на финала разби Радослав Василев с 8:0 и обра аплодисментите на зрителите. Трофея му бе връчен от Армен Назарян, старши треньор на националния ни отбор.

Призът за най-резултатен състезател грабна Александър Костадинов. На финала в по-горната за него категория до 66 кг настоящият еврошампион и носител на пояса на „Никола Петров" прегази Емилиян Недев с 8:0.

Бронзовият олимпийски медалист Явор Янакиев бе още по-категоричен за титлата при 75-килограмовите след 10:0 срещу Атанас Колев. Бившият световен и европейски шампион Христо Маринов също показа класа, като тушира Николай Байряков в кат. до 85 кг и взе златото.

В отборното класиране първи е тимът на НСА с 69 точки следван от „Васил и Георги Илиеви" (Кн) с 64 т. и „Левски" с 52 т.

Схватките в бургаската зала „Младост" започнаха с едноминутно мълчание в памет на именития ни борец Янчо Патриков, който наскоро загина в автомобилна катастрофа. 
Утре е надпреварата в свободния стил и в останалите категории при жените.