Спортният свят в Северна Америка и Европа бе шокиран в събота от новината за оттеглянето от НФЛ на куотърбека Том Брейди, макар и то да не бе официално обявено от най-успешния състезател в историята на американския футбол.

Новината за "пенсионирането" на 44-годишната звезда на Тампа Бей Бъкъниърс бе съобщена от журналиста Адам Шефтър, който е един от най-надеждните възможни източници за информация от Националната футболна лига. Със съобщението си в Туитър Шефтър ядоса и самия Брейди, който все още не е обявил публично оттеглянето си от лигата.

Според специализирания сайт Спотрак, който се занимава с договорите на играчите от водещите американски лиги, причината Брейди да не е обявил официално отказването си е много проста - договора му има бонус от 20 милиона долара, като 15 от тях ще бъдат изплатени идния петък.

Ако обаче Брейди обяви оттеглянето си преди 4 февруари, то той ще изгуби тези 15 милиона, записани в договора му при подписването през март миналата година.

"Това изглежда като причина, която човек да обмисли, преди да вземе животопроменящо решение", посочват от Спотрак.

В събота Дон Йе, който е личният агент на Брейди, коментира туита на Шефтър по следния начин: "Той (Том Брейди) знае реалностите във футболния бизнес и планирането на календара по-добре от всеки друг, така че той скоро ще обяви решението си."

Том Брейди е част от Националната футболна лига вече 22 години, в които спечели 7 шампионски пръстена и игра 10 пъти на Супербоул и е лидер във вечните класации по подадени ярдове и пасове за тъчдаун.