10 дни преди Летните олимпийски игри Антоанета Бонева е повече от положително настроена за най-големия спортен форум в нейната кариера. След като пропусна Игрите в Пекин, защото бе уличена в употреба на допинг, сега стрелкинята ни от Търговище тренира в родния си град на специално стрелбище, което по климатични условия наподобява олимпийското в Лондон.

Антоанета ще представи България в същата дисциплина, където страната ни е прославена от Мария Гроздева - спортен пистолет на 10 и 25 метра. „Сама си стискам палци за Лондон. Опитах се да забравя темата Пекин и вече не се доверявам и не вярвам на хората! Надявам се наистина да реализирам резултатите, за които толкова се готвих и мисля, че наистина ще го направя!“, сподели пред Гонг стрелкинята ни, която се чувства доста комфортно в официалното олимпийско облекло.

Ето какво сподели пред Гонг Антоанета Бонева преди Игрите във Великобритания:

Чувствам се добре, малко напрегната и леко нервна. Очаквам обаче моментът, в който отидем в Лондон, нещата да се уталожат и да се почувствам на място, въпреки че това ще ми бъде първа Олимпиада.

Подготовката ми протече нормално. Това, което очаквахме като резултати в доста близък процент, го реализирахме. Сега остава най-важната ни задача – последната част от подготовката преди самите Олимпийски игри на самото олимпийско стрелбище. Стискам си сама палци!

В Търговище тренираме на изцяло закрито стрелбище. Ние си го направихме, защото на тези жеги няма как да тренираме на открито. Това малко или много ни помага, защото температурата в нашето стрелбище, доста се доближава до тази, която ще бъде в Лондон. Това е плюс за нас.

Облеклото ни за Олимпиадата е страхотно, моделите и обувките наистина много ми харесват. Допада ми доста и каскетът.

Предпочитам да не се връщам към темата Пекин. Забравила съм това, което тогава се случи до колкото е възможно.

Научих се да не се доверявам толкова на хората! Разчитам на себе си не само за подготовката. Вече не мога да разчитам на тези, които са около мен. Научих се да не вярвам на никого, на абсолютно на никого освен на себе си и треньора ми! Наистина е трудно това, не ми е комфортно, но нямам избор.

Това със студения чай (б.р. Появиха се информации, че забранените стимуланти при нея са дошли от употреба на студен чай) беше пълна глупост! Няма как да дойде оттам, не съм единственият спортист, който пие студен чай!

Сега съм спокойна определено. Мога да бъда сигурна, че ще дам всичко от себе си. Надявам се наистина да реализирам резултатите, за които толкова се готвих и мисля, че наистина ще го направя!