Американската рок звезда Джон Бон Джоуви е близо до закупуването на водещ отбор от Националната футболна лига.

51-годишният рокаджия проявява интерес към отбора Бъфало Билс и очаква моментът, когато той ще излезе на пазара. Си Би Ес Спорт цитира запознати източници, според които музикантът бил много заинтересуван от покупката на отбора и смята да представи оферта, веднага щом настоящият собственик Ралф Уилсън се оттегли.

Джоуви прекара много време в Бъфало в последно време, като се запозна с политици и влиятелни брокери и добави града в световното турне на групата. Рокаджията имал голямо желание да се сдобие със собствен отбор от Националната футболна лига и търсил съвети и подкрепа от редица настоящи собственици на отбори.

През 2004 г. Бон Джоуви създаде и стана основен собственик на отбора Филаделфия соул, който участва в Арена футболна лига. През 2001 г. той закупи 15% от тима от Националната футболна лига Атланта фалкънс за 150 милиона долара. Музикантът сигурно няма да има особени затруднения да купи Бъфало Билс, колкото и скъпо да му струва това. Неотдавна списание "Форбс" го постави на трето място в класацията си на най-доходоносните музикални в света със състояние от 79 милиона долара. /БГНЕС