Осемкратният олимпийски шампион Юсейн Болт даде първи резултат през тази година под 10 секунди на турнира по лека атлетика от Диамантената лига в Монако. Ямайският топспринтьор стартира бавно, както направи и в Острава (Чехия) миналия месец, но сега успя да навакса и да спечели. Резултатът му в Княжеството е 9.95 секунди, с три стотни по-бърз от Айзея Йънг от САЩ. Трети е Акани Симбине от Южна Африка, който даде резултат 10.02.

Болт с трудна победа в Диамантената лига

Преди да се появи на пистата в Монако Болт беше в Германия, където премина терапия на болки в гърба, измъчващи го от години. Това беше и последното му участие на открито преди Световното първенство в Лондон през август, където той ще бяга на 100 метра и в щафетата на 4 по 100 метра.

"Винаги е хубаво да печелиш. А времето ми върви надолу в най-правилния момент, точно преди Световното първенство, заяви Болт, който обра овациите на феновете.  "Хората тук ме приемат добре, но аз съм със смесени емоции. Радвам се, че още съм на пистата, но осъзнавам, че времето ми изтича и това ме прави тъжен", призна още той.