Организаторите на Световния шампионат по лека атлетика в Лондон 2017 г. обявиха, че вече са продадени повече от 660 000 билета за състезанието, което стартира идния петък (4 август).  

Първенството ще се проведе от 4 до 13 август и започва с ударен уикенд, по време на който се очаква четвърт милион зрители да присъстват по трибуните на Олимпийския стадион в Лондон.   И въпреки огромното търсене за първата вечер и двете вечери на събота и неделя (5 и 6 август), следващата седмица организаторите ще пуснат в продажба последната останала малка партида билети за всичките 14 състезателни сесии за дисциплините на стадиона.  

Заключителната продажба на билети ще осигури и финална възможност да се закупят пропуски, за последните атлетически изяви на легендарния спринтьор Юсейн Болт, чиито световен рекорд на 100 метра до момента вдъхнови над 80 000 деца да си вземат билети за първенството в Лондон на промоционалната и символична цена от 9.58 паунда (б.а. Световният рекорд на 100 m на Болт е точно 9.58 секунди).   Последният шанс да се закупят от малкия брой останали билети за Световния шампионат по лека атлетика ще бъде даден в 10:00 ч. сутринта (британско време) във вторник (1 август) в интернет страницата на състезанието.

"За онези, които пропуснаха Олимпийските игри в Лондон през 2012 г., това наистина е най-добрият шанс този път да бъдат на стадиона. Просто не мога да опиша колко невероятно ще бъде атлетическото зрелище този път", заяви директорът на състезанието Нилс де Вос.  

16-то Световно първенство по лека атлетика започва след 6 дни, като програмата на състезанията ще стартира с вечерна сесия на 4 август от 21:00 ч. българско време.