Олимпийският шампион Юсейн Болт (Ямайка) изпрати сериозно послание към съперниците си за Игрите в Рио де Жанйеро през август, след като спечели спринта на 100 метра на състезанието "Рейсърс Гран При" на родна земя в Кингстън с 9,88 секунди.

Въпреки че стартира лошо, световният рекордьор Болт набра скорост и към 60-ия метър настигна и задмина съперниците си, като в края дори си позволи да се отпусне. Той постигна второ най-добро време в дисциплината за сезона след водещия резултат на французина Джими Вико от 9.86 секунди. Втори завърши Никел Ашмийд с 9.94 секунди, а трети със същото време финишира бившият световен шампион Йоан Блейк.

Бившият световен рекордьор Асафа Пауъл се нареди четвърти с 9.98 секунди. "Доволен съм, че направих личен резултат за сезона. Не бях перфектен, но успях да спечеля, което е добре. След старта почти паднах...опитах се да запазя контрол в началото, но такива неща се случват. Важното е, че преодолях трудната положение и спечелих. Смятам, че съм в добра форма, а показах, че мога да бъда и още по-бърз", коментира Болт. Олимпийските лекоатлетически квалификации на Ямайка започват на 30 юни.

Двукратната олимпийска шампионка Шели-Ан Фрейзър-Прайс (Ямайка) триумфира на 100 метра при жените с 11.09 секунди, а 2 стотни пред световната шампионка в зала Барбара Пиер (САЩ). Трета остана Кели-Ан Баптист (Тринидад и Тобаго) с 11.15 секунди. На 400 метра с препятствия Джони Дъч от САЩ спечели с най-добро време в света за сезона от 48.10 секунди.

Друг американец Дейвид Оливър, световен шампион от Москва 2013, беше най-бърз на 110 метра с препятствия с 13.09 секунди Мигел Франсис от Антигуа победи в спринта на 200 метра с национален рекорд и трето време в света за годината от 19.88 секунди, а в същата дисциплина при дамите спечели Шоней Милър (Бахами) с лично постижение в кариерата си от 22.05 секунди./БТА