Суперзвездата Юсейн Болт (Ямайка) спечели спринта на 200 метра на турнира по лека атлетика на родна земя в Кингстън с четвърто най-добро време в историята.

Трикратният олимпийски шампион преодоля дистанцията на 19,56 секунди, като само той на два пъти и бившият световен рекордьор Майкъл Джонсън (САЩ) са бягали по-бързо в дисциплината. "Чувствам се отлично. Състезанието премина добре. Доволен съм от представянето ми.

Готов съм за силен сезон", коментира Болт, който е световен рекордьор в дисциплината с 19,19 секунди от шампионата на планетата в Берлин през миналата година. Бронзовият медалист от световното първенство Уолъс Спиърман (САЩ) остана втори с 19,98 секунди.

Основният съперник на Болт в спринтовите дисциплини Тайсън Гей от САЩ реши да се състезава на 400 метра и спечели уверено с време 45.05 секунди. Още четири най-добри времена в света за сезона бяха поставени на турнира в Кингстън. В бягането на 100 метра при жените бронзовата медалистка от световното първенство в Берлин'2009 Кармелита Джетър (САЩ) спечели за 10,94. Тя изпревари с две стотни от секундата олимпийската вицешампионка Керън Стюърт (Ямайка). Представителката на домакините Новелин Уилямс-Милс триумфира в бягането на 400 метра при жените с време 50,32, а сънародничката й Кения Синклеър спечели на 800 метра за 1:58,62 минута. Добър резултат на висок скок при жените направи Чонт Хауърд Лоу, която преодоля 200 сантиметра.