Олимпийският шампион на 100 метра - Юсейн Болт спечели титлата на Ямайка в дисциплината след победа над големия си конкурент Асафа Пауъл. Болт, който държи световния рекорд с 9,69 секунди, финишира в домашното състезание за 9,86 секунди. Пауъл завърши втори с 9,97.

Постижението на Болт е най-доброто за сезона, но без попътен вятър. Преди два дни американецът Тайсън Гай бе по-бърз с 9,75 секунди, но постижението му бе направено с попътен вятър от 3,4 метра в секунда.

След състезанието в САЩ Тайсън Гай заяви, че е готов да счупи световния рекорд, но за целта трябва да бъде по-бърз на старта.

Самият Юсейн Болт обаче не вярва, ча Гай е способен да подобри върховото постижение на 100 метра, съобщи БТА.

"Не искам да прозвучи неуважително към Тайсън, но да подобри световния рекорд ще бъде трудна задача за него. Тайсън е по-добър на 200 метра", каза Болт.

При жените на 100 метра олимпийската шампионка от Пекин 2008 - Шели-Ан Фрейзър записа впечатляващо постижение от 10,88 секунди. Фрейзър, която през април претърпя операция за премахване на апендикса, не стартира добре, но след това навакса изоставането си и спечели.