Прекалено плодотворно се оказа посещението на топспринтьора Юсейн Болт в Кения, където той пристигна по покана на екологичен фонд. Трикратният олимпийски шампион и трикратен световен шампион беше приет радушно сред племето масаи- ненапълно цивилизовано, войнстващо племе, което населява части от Танзания и Кения.

Самите те са смятани и за най-красивите от аборигенските народи в Източна Африка- високи, мускулести и с изразителни лица и са уверени, че са докоснати от Боговете. Въпреки тези характеристики, които имат, те посрещнаха Болт много дружелюбно и се отнесоха с него като с истински приятел и с жестове и танци, с които обикновено отбелязват победите си на бойното поле.

Спринтьорът от Ямайка беше приет и във воинското братство на племето, където членуват мъжете между 14 и 30 години. Племето обаче е известно със своите спортисти и също е дало лекоатлети на света- световният шампион на 1500 метра Грегъри Кончела, рекордьорът на Африка на 800 метра Дейвид Ръдиш.

Символична среща беше осъществена и между Болт и едно от най-бързите животни- гепардът. Болт обаче не попадна в лапите на хищника, а масаите му подариха малко гепардче, което той кръсти Блестящият Болт.