Ямайският спринтьор Юсейн Болт завърши кариерата си след финала на 100 метра на Световното първенство в Лондон.

Но не както на него му се искаше - със златото, а само с бронзов медал. В последния си старт, Болт загуби битката с ветерана Джъстин Гатлин.

"Стартът ми ме уби. По принцип бягам по-добре с всеки следващ старт, но сега не бе така. Изобщо не разбрах защо загубих. Феновете бяха вятъра в гърба ми, оценявам го, беше невероятно. Мъчно ми е, че не победих," коментира Болт. "За съжаление, това е едно от нещата, които исках да направя, а не успях. Това е, което има значение."

Джъстин Гатлин детронира Болт

"Гатлин е отличен съперник. Трябва да си в отлична форма, за да го победиш. Той е добър човек, радвам се, че се състезавах с него," продължи Болт.

"Доказах пред света, че съм един от най-великите спортисти. Не мисля, че днешният резултат ще го промени. Изпълних ролята си, издигнах спорта на едно ново ниво, за да стане по-добър," каза още той.

"В продължение на много години показвах, че съм уникален и върша всичко различно. Няма да има втори като мен. Благодаря на всички за подкрепата. Жалко, че сега в Лондон не показах това, което исках," завърши Болт.