Състезателят от Ямайка Юсейн Болт, който преодоля собствения си световен рекорд на 200 м със златен медал на Световния шампионат по лека атлетика заяви, че се доближава до най-голямата си цел - да се превърне в спринтьор, когото светът няма да забрави.

"Продължавам да ви казвам, целта ми е да се превърна в легенда. Не мисля за рекорди, не се поставям под напрежение. Знам какво да направя и го осъществявам", каза 22-годишният спортист от карибския остров. "Справих се добре и съм на път да се превърна в легенда, така че съм щастлив".

Болт взе три златни медала на Олимпиадата в Пекин през миналата година и два на сегашния световен шампионат в Берлин, счупвайки световните рекорди по пътя към всяка титла. На същия стадион, където американецът Джеси Оуенс спечели четири златни отличия, включително три в спринта, на Олимпийските игри в Берлин през 1936 г., Болт подобри с 11 стотни от секундата всяко от златните си отличия с постиженията си на 100 и на 200 метра.

"Продължавам да повтарям, че всичко е възможно. Работи упорито, тренирай упорито, аз все още тренирам много упорито и бързото ми бягане не променя това", споделя рекордьорът на света. И не се свени да признае, че се стреми към едно от най-почетните отличия на планетата - титлата "сър", присъждана от кралицата на Великобритания на най-заслужилите в своята област нейни поданици. Така че Болт вече е вгледан към голямата цел - рицарското звание и обръщението "сър Юсейн Болт".