Олимпийският шампион на 100 метра Юсейн Болт очаква да подобри собствения си световен рекорд в най-близко бъдеще.

Болт спечели олимпийското злато в Пекин с рекордното време от 9.69 секунди, но пред ББС спринтьорът от Ямайка заяви, че по-ниско време "не би било проблем".

„Треньорът ми изказа вижданията си в Пекин, като каза, че мога да пробягам разстоянието и за 9.54. Определено мога да го направя", заяви Болт.

22-годишният спортист ще тича малко по-късно днес 150 метра по улиците на Манчестър, след като се възстанови от катастрофа. „Все още ме побиват тръпки, когато се сетя за Пекин. Чувстваш се много добре, когато знаеш, че си направил нещо толкова добро. Финалът на 100 метра беше просто един ден за мен. Знаех, че ще спечеля. Чувствах се добре, стартовете ми бяха добри, а и това бе основната ми грижа. Така, че не се притеснявах особено. Не мие цел да подобрявам рекорда си, но мисля, че ако всичко на тренировките върви добре е напълно възможно", допълни още той.

Болт призна, че е можел да намали времето си до 9.50, ако не е забавил преди финалната права. "Мога да съм на върха поне шест години, ако пожелая. Това е целта ми. Основната ми цел е да се превърна в легенда и ще работя много здраво, за да постигна това", допълни още олимпийската звезда.