Въпреки на здравословните проблеми, които го мъчеха в последните дни Ивайло Иванов завърши на седмо място в категория до 90 килограма на Европейската отворена купа за мъже по джудо в София.

Българинът не успя да стигне до медалите в авторитетния турнир, но изигра по най-добрия начин първите си две срещи, които спечели с ипон.

Михаил Маркитян от ОАЕ и Рамунас Дибурис от Литва бяха надиграни от Ивайло Иванов, но на четвъртфинал след „златна” точка нашия представител беше победен  от испанеца Адриан Насименто.

В репешаж Ивайло Иванов загуби с едно вазари от Ботие Жоаким ( Белгия) и остана на 7-то място в крайното класиране при 90-килограмовите.

През следващата седмица Иванов ще представя България на турнира Гран шлем в Париж в своята категория до 81 кг.

Другите ни представители в днешния ден Джонатан Стоименов и Петър Кандински отпаднаха в квалификациите в кат. 81 кг.

Болен и с температура  Ивайло Иванов е 7-ми на Европейската купа по джудо

източник: Костадин Андонов, start-photo.bg

Алекс Василев, Костадин Цветанов и Марко Новков при 90 килограмовите загубиха още в елиминациите и напуснаха турнира. Борис Георгиев надви с ипон Али Ердоган ( Турция) на 100 кг, но в следващия етап беше спрян от Александър Магомедов (Русия) и не продължи напред.

Другият ни заявен представител в тази категория Даниел Дичев не участва защото му предстои след няколко дни операция на рамото. Ивайло Димитров и Веселин Иванов също записаха поражения в първите си срещи при +100 кг. и отпаднаха.

Шампионите от днес :

Кат.-81 кг. Етиен Брианд ( Канада)

Кат. -90 кг. Пьотр Кучера ( Полша)

Кат. -100 Клемен Делвер ( Франция)

Кат. +100 Александър Михалин ( Русия)

В завършилия джудо турнир, който носи точки за Европейската и Световната ранглиста участваха 244 състезатели от 29 държави.  

Българското участие беше във всички категории като с призови места приключиха Валентин Алипиев ( 60 кг)- 5-ти  и Ивайло Иванов – 7 ми в 90 кг.