Асоциацията на боксьорите ветерани прие годишния си план за 2008 година. Някои от най-изявените ни бивши боксьори приеха задачите на организацията - организационно укрепване и утвърждаване на позициите на асоциацията, осигуряване на финансови средства, тържествени чествания на юбилейни годишнини на изтъкнати боксьори-ветерани и деятели-ветерани.

Сред задачите е и провеждане на срещи и разговори с бизнесмени привърженици и любители на бокса за привличането им като спонсори на асоциацията на ветераните боксьори в България, както и на клоновете на асоциацията в страната, както и събирането на членски внос.

Председател на Управителния съвет на асоциацията е Анани Йорданов Любенов, а членове: Николай Джелатов, Стефан Нейчев, Стефан Димитров, Евгени Гигов, Борис Георгиев Николов и Пламен Тренев.

Избрани бяха и почетни членове на Управителния съвет на Асоциацията: Васил Божков, Гриша Ганчев, Стоян Томчев, Петър Лесов, Вангел Търпов, Дончо Цончев, Сашо Бешков, Сашо Дяков.

Представителите на асоциацията на боксьорите-ветерани признаха, че до сега нямат никакви контакти с федерацията ни по бокс, въпреки че призоваха за приемственост.