Изпълнителното бюро на БОК изрази положително становище за приемането на Българската федерация по вдигане на тежести, с председател Неделчо Колев, за член на БОК. Предстои федерацията да бъде приета и от общото събрание на олимпийска централа.

На заседанието, водено от председателя Стефка Костадинова, бе утвърдено и олимпийското аташе на българската делегация за игрите “Лондон 2012” - журналистката Вера Маринова. Освен това посланик на Първите зимни младежки олимпийски игри “Инсбрук 2012” ще е Лилия Пандурова, бивша състезателка на националния отбор по биатлон.

Бюрото взе решение трофеят на Международния олимпийски комитет „Спорт и социална отговорност” да бъде връчен на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Членовете на бюрото бяха информирани и за предстоящите събитие на БОК. Курортът “Албена” ще е домакин на ІV национален младежки олимипйски фестивал под мотото „Да открием олимпийските надежди на България”, с участието на спортисти от цялата страна, като за първи път ще стартират и чуждестранни отбори – от Румъния.

А от 17 до 20 юни учебно-спортната база на НСА в Несебър ще е домакин на 29-та сесия на Националната олимпийска академия на БОК.