Както вече над четвърт век, така и утре Българския олимпийски комитет  ще отбележи Международния олимпийски ден. На 21 юни за втора година ще  се отбележи и Денят на българския олимпиец. Събитията в цялата страна,  а в София ще започнат с почитане паметта на жертвите от водното  бетствие във Варна. Самите инициативи в морската ни столица пък са  опложени за в бъдеще, каза пред Гонг ген.секретар Белчо Горанов.

За да бъдат в крак с новите предпочитания, от БОК предлагат на всички  желаещи да си направят селфи и да вземат автограф от спортните ни  легенди е пред Народния театър „Иван Вазов”.

„Традиционно в над 20 населени места ще бъде отбелязан Международният  олимпийски ден и Денят на българския олимпиец утре. В столицата  факелно шествие и за шеста година турнир по мини-голф за журналисти”,  започна Белчо Горанов и продължи: „Факелното шествие с олимпийския огън ще стартира в 9:15 часа от Арката на НСА, но този път с  едноминутно мълчание в памет на жертвите от наводненията във Варна.  Очаква се около 10 часа да бъде пред Националния стадион „Васил  Левски”. Там Ваня Гешева и директорът на Музия на спорта Катя Иванова  ще посрещнат участниците. Малко по-късно лично проф.Мариана Георгиева  ще посрещне шествието.“

„Следващата спирка е пред Столична община,  където ще бъдат лично кметът на София Йорданка Фандъкова и олимпийската ни шампионка Румяна Нейкова. И около 11 часа очакваме  пред Народния театър „Иван Вазов” факелното шествие да бъде посрещнато  от председателя на БОК Стефка Костадинова и много наши спротисти,  които са изявили желание да присъстват – Боян Радев, Йордан Йовчев,  Здравка Йорданова, Йорданка Благоева. И този път ще отбележим  подобаващо Международния олимпийски ден. В страната също ще има много  събития – в Пловдив, Бургас, Сливен и по-малки населени места. Тази  година обаче заради това, което се случи във Варна, там вероятно бъде  отменено планираното, или ще го оставим за един по-късен етап. Сега  имат други проблеми и ние сме съпричастни към това, което се случва”.