Стефка Костадинова ще рекламира олимпийските идеи сред младите, ще помага за адаптирането на спортистите в обществото”, коментира ген.секретар на БОК Белчо Горанов изборът на Костадинова за първи вицепрезидент на Световната асоциация на спортистите - олимпийци.

„Тя отклони многократно молбите да оглави организацията. Тя бе избрана с най-голямо мнозинство, с най-много гласове от всички номинирани. Тя събра по-голям вот дори от американеца Дик Фозбъри, който стана председател. Президентът на МОК Жак Рох я поздрави лично изключително радостно и радушно. Избирането й за вицепрезидент значи много - че българските спортисти и олимпийци са дали много. Това признание за самата нея е и като голям спортист, и като човек поел тежкото бреме на административен ръководител, справящ се с проблемите. Предстои дейността на българската такава асоциация да бъде засилена и по-дейна. Истината е, че самата Асоциация на спортистите-олимпийци има вече 7-8 годишна история, свое издание, свои офиси на различни континенти. В Европа обаче до сега имаше по-срита дейност. Това ще се промени и ще заработи по-сериозно. Председателят на БОК има много задачи, да помага за адаптирането и образоването на спортистите, които сега спират професионалната си кариера, ще спомага за лечението и разрешаване на здравословните проблеми на други спортисти. И не на последно място ще се пропагандират олимпийските идеи, всеки ги носи с сърцето си, но младите ще бъдат по-запознати с тях”, завърши генералния секретар на БОК.

Белчо Горанов се похвали пред Гонг, че Български олимпийски пул (БОП) вече е факт, само дни след като бе взето решение да бъде създаден от Изпълкома на БОК, след бързо разрешение в Лозана от МОК и неговата комисия по маркетинг и реклама. Това е вид търговско дружество на 100 процента собственост на олимпийската ни централа. Това дружество ще може да рекламира, да развива икономическа дейност.