Изпълкомът на БОК прие още трима членове, съобщи официалният сайт на клуба. Това са председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева, както и бизнесмените Вълчо Арабаджиев, по известен като Ветко Арабаджиев, и Георги Гергов.

С това кандидатите за членове на БОК стават 13. На предишния изпълком бяха приети 10 души - Албена Денкова, Йордан Йовчев, Евгения Раданова, Христо Стоичков, Мартин Стоев, Гриша Ганчев, Младен Мутафчийски, Атанас Търев, Живко Вангелов и Белчо Горанов.

Предстои те да бъдат утвърдени на общото събрание на 24 април.

"По Олимпийска харта федерациите трябва да са повече от индивидуалните членове. В момента федерациите са 40, а членовете - 26. Така че нищо не пречи всичките кандидати да бъдат приети от общото събрание. Освен това до края на годината още двама души ще навършат пределната възраст и няма да имат право да са членове на БОК”, заяви генералният секретар на БОК Белчо Горанов.

Изпълкомът разгледа предложението на Огнян Тошев - многократен шампион по колоездене на България, да дари на БОК 2 декара място край стадион "Герена". Предстои в близките дни да бъдат разгледани документите по имота.

По искане на Виктор Кирин - член на Изпълкома на БОК и на още няколко федерации, до дни ще бъде инициирана среща с председателя на ДАМС Весела Лечева и представители на БОК.

Поводът е предложението на началника на отдел "Спорт" към ДАМС Стефан Златаров за финансиране на клубовете, което ще ощети състезателите на олимпийска подготовка.

Форумът утвърди делегацията ни на европейския младежки олимпийски фестивал в Белград от 22 юли. Тя ще е от 78 души и ще бъдем представени в 8 вида спорт.

Президентът на Европейските олимпийски комитети Патрик Хики ще бъде гост на общото събрание на БОК на 24 април. Ирландецът ще пристигне у нас два дни по-рано.

На 23 април предстои удостояването му с почетното звание Доктор Хонорис Кауза на НСА.

Общото събрание ще бъде водено от ректора на НСА проф. Лъчезар Димитров, който е и вицепрезидент на БОК.