Българският олимпийски комитет отбеляза 50-ата годишнина от спечелването на първата олимпийска титла на Боян Радев. На Игрите в Токио през 1964 година прочутият борец стана шампион в класическия стил - нещо, което повтори четири години по-късно в Мексико, за да стане първият българин с два златни олимпийски медала. По повод кръглата годишнина БОК организира церемония в Националния музей на спорта.

Председателят на БОК Стефка Костадинова поздрави легендарния спортист и му връчи специален плакет за юбилея. В словото си Костадинова отбеляза, че "през годините Радев се утвърди като пример за младите българи с уникалната си спортна кариера, но и със своите дарителски и личностни качества". 

Боян Радев беше награден и с почетен медал от Министерството на вътрешните работи, връчен му от главния секретар Светлозар Лазаров.
Почетен плакет на БФС беше поднесен от изпълнителния директор на футболната централа Борислав Попов. 

Поздравителни слова към първия български двукратен олимпийски шампион отправиха още Валентин Йорданов и Стоян Хранов. Великият българин бе поздравен още лично от редица спортни легенди - Нораир Нурикян, Здравка Йорданова, Ваня Гешева, Таня Богомилова, Андон Николов, Александър Томов, Йорданка Благоева, Димитър Каров, Петкана Макавеева, Димитър Златанов и други. 

На церемонията присъстваха Белчо Горанов, генерален секретар на БОК, членове на Изпълнителното бюро на олимпийската ни централа, роднини и близки на шампиона, видни спортни деятели и журналисти. 

Боян Радев беше трогнат от вниманието и най-искрено благодари на всички, отбелязали с присъствието си годишнината от това значимо за спортната история събитие. 

"Бъдете горди, че сте българи", каза накрая двукратният олимпийски шампион. /БТА