На две вноски ще бъдат платени самолетните билетите за делегацията ни за игрите Пекин 2008. Това договори генералният секретар на БОК Белчо Горанов с вицепрезидента на Руския олимпийски комитет Юрий Васин и представител на руските авиолинии "Аерофлот".

След подписването на контракта Белчо Горанов получи като подарък от Юрий Васин чаша за чай със символите на олимпийския комитет на Русия.

Контрактът между трите страни бе парафиран в Москва. В него са залегнали датите, на които българските олимпийци ще пътуват за китайската столица, както и плащанията.

„Първият транш ще бъде преведен на 1 юни, а вторият след олимпиадата - заяви от Москва Белчо Горанов. - От „Аерофлот” обещаха да извозят до Пекин и тези наши спортисти, които решат да пътуват индивидуално.”

След това генералният секретар на БОК е имал телефонен разговор с шефа на Руския олимпийски комитет Леонид Тягачов, който е изразил радостта си от сключения договор и възможността да работят отново ползотворно с БОК.

В Москва Горанов, който е член на юридическата комисия на Международната федерация по борба (ФИЛА), се е срещнал и с шефа на Руската федерация по борба и член на Международната централа Михаил Мамиашвили. Двамата са обсъдили подготовката на борците от двете страни за игрите в Пекин, както и предстоящият конгрес на ФИЛА.