„България винаги е успявала да завоюва челните места в международни спортни мероприятия и е доказвала, че спортните успехи се дължат на воля и амбиция, а не на средства и удобства. Това обръщение е израз на желанието ни вие да вървите по същия път - с обич към българското и уважение към спорта. Вярваме, че и вие, идващите след нас, ще откриете смисъла на своя път, но и ще запазите нашите традиции, за да се съхранят българските ценности и култура”.

Такова послание отправи министър председателят Бойко Борисов към поколенията, полагайки капсула на времето в основите на новостроящата се национална спортна зала в столицата. Многофункционалното съоръжение ще бъде готово през август 2011 г., а в него ще се провеждат състезания по баскетбол, волейбол, хандбал, вдигане на тежести, художествена и спортна гимнастика и др. Капацитетът на залата е за над 12 000 места, като при провеждане на концерти броят им може да нарасне на 17 000.

„Влагането на средства в инфраструктурни проекти е реална антикризисна мярка”, каза г-н Борисов.

Министърът на спорта Свилен Нейков припомни, че строителството на многофункционалното спортно съоръжение се осъществява благодарение на усилията на сегашното правителство и по-специално на премиера Борисов, който успя да намали с 18 млн. лв. цената на строежа.

''България и българският спорт заслужават да имат едно такова спортно съоръжение. Надявам се тук съвсем скоро да бъдем домакини на много големи спортни състезания от ранга на европейски и световни първенства. Вярвам, че тук, в тази зала, ще бъдат спечелени и много медали за България, с които всички ние ще се гордеем'', каза министър Нейков на церемонията.

На събитието присъстваха още председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, Йорданка Фандъкова – кмет на София, Антоанета Апостолова – кмет на район “Слатин’’ и представители на много спортни федерации.