Министерство на физическото възпитание и спорта и Министерство на здравеопазването, със съдействието на офиса на Обединената програма на ООН за ХИВ/СПИН, (UNAIDS) България, организират демонстративен футболен мач между популярни личности и журналисти. Срещата е част от Националната АНТИСПИН кампания.

Мачът ще се проведе на 29 ноември, неделя, от 10.30 часа в зала „Христо Ботев” и е по повод 1 декември – международен ден за борба със СПИН.

Част от тима на популярните личности са премиерът Бойко Борисов и спортният министър доц. Свилен Нейков.

Повече подробности за срещата и участниците в двата отбора ще бъдат обявени на пресконференция, която ще се проведе на 27 ноември от 11 часа в конферентната зала на 5-ия етаж в сградата на Министерството на физическото възпитание и спорта.

Участие в брифинга ще вземат Божидар Искренов, Слави и Наско от група БТР, мениджърът на Обединената програма на ООН за ХИВ/СПИН, (UNAIDS) България Иванка Ангелкова, експертът в дирекция „Превенция на СПИН, туберкулоза и полово предавани инфекции” в Министерство на здравеопазването Анина Чилева и организаторът на мача Краси Панов, медиен съветник на министъра на физическото възпитание и спорта доц. Свилен Нейков.