Новогодишен турнир по водна топка за деца и юноши се организира на закрития басейн „Диана” в жк. Дианабад. Състезанието е под егидата на Столична община, за купата на Кмета. Въпреки натоварената си програма Бойко Борисов е обещал да присъства на награждаването и лично да връчи трофея на тима победител.

Участват четири отбора „Локомотив-Никола Нанов”, ЦСКА, Славия и Красна поляна. Турнирът стартира на 12-ти декември и ще продължи до 15-ти, като в последния ден на състезанието сутринта от 8 часа ще има мач. Финалът е от 18, а след това е официалното закриване и награждаване. На 13-ти и 14-ти срещите са от 19часа.

Турнирът е атрактивен, уверяват ни организатори. Младите ватерполисти са амбицирани и показват обещаващи умения в басейна.

„Радваме се, че получихме подкрепа от Кмета. Дано за в бъдеще се организират повече подобни състезания. Водната топка е изключително атрактивен спорт и много деца имат желание да тренират”, сподели пред Гонг бащата на един от националните ни състезатели. 

Кметът на София ще бъде в неделя и на новогодишния турнир за деца на клуб Ипон. Той ще награди малките каратисти, които се събират в неделя в спортен център Сиконко за да покажат какво са научили и кой е най-добрия. Всяка година традиционното състезание събира много малчугани, като напоследък по каратето са се запалили и доста момичета, коментират треньорите. Новогодишният турнир за деца на клуб Ипон е от 10 часа в неделя на 16-ти декември в зала Сиконко в Люлин.