Алпинистът Боян Петров е в неизвестност от няколко дни, съобщи във Фейсбук съпругата му Радослава Ненова, пише Dariknews.bg.

Той е направил опит да изкачи 8-хилядника Шиша Пангма в Хималаите, когато времето рязко се влошило.

„Със сигурност е направил опит да се качи на върха, защото палатката му е била на лагер 3. Времето рязко се е влошило и другите момчета са слезли в базовия лагер. Те са се движили един ден след него...“, посочва съпругата му.

Междувременно стана ясно, че в посолството на Република България в Пекин на 6 май е постъпила информация от Тибетската алпинистка асоциация, че българският алпинист Боян Петров е в неизвестност от 3 май 2018 г. Това предаде пресцентърът на Министерството на външните работи.

Алпинистът Боян Петров поема към Еверест
 
Боян Петров е участвал в експедиция в Хималаите заедно с още 10 души (един унгарец, петима италианци и четирима водачи от непалски произход).

За момента спасителна акция е невъзможна. Най-рано утре спасителен екип ще започне да го търси, пише още съпругата на Боян Петров - Радослава Ненова в профила си във Фейсбук.

„В планината хората стават повече от семейство и знам, че ще направят всичко по силите си тази история да завърши добре“, завършва с оптимизъм поста си Радослава.