Олимпийският шампион Гълъбин Боевски даде първото си интервю, откакто е арестуван за трафик на наркотици. В него бившият щангист твърди, че никога не е правил престъпление през живота си и изказа недоволство от факта, че разследването върви бавно. Пред вестник „Агора Сао Пауло“ Боевски твърди, че не знае как дрогата е попаднала в багажа му и няма намерение да се обръща към президента на Бразилия Дилма Русеф.

Прочетете, какво каза Боевски в интервюто, чието аудио бе излъчено по БНТ:

„Аз не съм имал нищо в чантата, аз купих три празни куфара, взимаш чисто нови сакове, вътре няма нищо. Вътре нали има пластмаса, никога не съм виждал такова нещо в живота си“, споделя Боевски.

„Всичко беше нормално, ние ядохме със Сара и чакахме да се качим на самолета. И тогава дойдоха полицаи при мен и аз помислих, че е някаква рутинна проверка, никога не съм правил престъпления през живота си. Аз нямам нужда да правя престъпление. И веднага и двамата се разплакахме, като видяхме това. Аз мислех, че ще се изяснят и ще започнат да разследват случая и че нас после ще ни пуснат. Обаче аз се оказах тук.“

„Всичко останало, колкото и да е лошо е преодолимо, обаче да седиш без вина в затова, това е убийствено. Всичко се случва много бавно, докато те направят това разследване аз ще стоя на това място. Опитвам се с адвокатите да намерим някакво решение, да търсим някакъв...дали може някъде нещо да се е случило. 45 дни не съм спрял да мисля, за мен най-големият проблем е това, че ми развалиха доброто име, което съм го градил години наред. И най-малкото съм достатъчно популярен навсякъде. Аз съм олимпийски шампион и трябва да съм малоумен да направя такова нещо. Дано ме пуснат по-скоро, за да мога да съм полезен да се разбере цялата случка.“

„Аз имам добър живот и добър бизнес, не ми е нужно да правя такива неща. Точните сметки адвокатите ще ги дадат на съда, сега аз не мога да ги кажа точните сметки. Аз съм щастлив от това, че такава голяма държава като Бразилия има президент с българско потекло и дори веднага, след като я назначиха, тя дойде в България. Аз мисля, че съдът сам ще прецени, няма нужда да занимаваш президента“, допълни Боевски.