Един от най-успешните състезатели в историята на професионалния културизъм и бодибилдинг Крис Кормиер ще пристигне в Бургас, като официален гост на 13-ия мемориален традиционен турнир по културизъм за купа „Георги Николов – Мечката”. Американската звезда идва в България за пръв път през живота си.

В кариерата си Кормиер има спечелени 13 шампионски титли, 20 вицешампионски, седем трети и 10 четвърти места в най-силните и престижни турнири по бодибилдинг в света, като Мистър Олимпия, Арнолд Класик, Айрънмен, Гран При на страните Германия, Франция, Австрия, Австралия, Англия, Русия, Испания, Украйна, Швейцария, Унгария, Финландия, Нова Зеландия, Холандия.

Бодибилдърът посещава страната ни по покана на организаторите в Бургас. На летището той ще бъде посрещнат от домакина на бургаското зрелищно шоу Румен Желев. Кормиер ще кацне на 19 септември в 17:35 часа на летище София с полет на германските авиолинии Луфтханза. От ВИП зоната на летището той ще се отправи директно за морския град, където на 20 септември ще се състои шоуто за приз „Г.Н.-Мечката”. Тази година наградния фонд на турнира в Бургас е 10 000 лева.

Американецът ще бъде посрещнат от кмета на Бургас Димитър Николов в сградата на общината в сряда, 24 септември от 11:00 часа.