Блестящо представяне на българските стрелци на Европейското първенство с малокалибрено оръжие в Баку, Азербайджан.

Българските стрелци спечелиха 4 медала: Златен медал и европейска титла за Мирослава Минчева в дисциплината 25 метра Спортен пистолет за девойки, бронзов  медал за Мария Гроздева в дисциплината 25 метра Спортен пистолет за жени, сребърен медал и квота за Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес 2018 г. за Кирил Киров в дисциплината 10 м. пневматичен пистолет за юноши.

Сребърен медал отборно на Мария Гроздева, Антоанета Бонева и Моника Костова в дисциплината 25 метра спортен пистолет за жени, четвърто място за Антоанета Бонева в дисциплината 25 метра спортен пистолет за жени, пето място за Самуил Донков в дисциплината 50 м. свободен пистолет за мъже, шесто  място за Кирил Киров в дисциплината 50 м. свободен пистолет за юноши,  осмо място на Антон Ризов в дисциплината 50 м. 120 изстрела с малокалибрена пушка от три положения за мъже.  

Добре се представиха и останалите състезатели Таня Звискова, която едва последният изстрел я лиши от заслужен финал в много тежката дисциплина 60 изстрела с малокалибрена пушка от три положения за жени с резултат, Нели Танева и Янина Станчева.